Gå til innhold

Oppskrift: Nisseluer av hjemmelaget marsipan

Fire røde marsipan-figurer formet som nisseluer med sukker på står på en glitrende, rød bakgrunn.

Sikker på at du ikke liker marsipan? Den smaker mye bedre når den er hjemmelaget!(Foto: Elin Fjelldal )

Du trenger bare tre ingredienser for å lage din egen marsipan. Med litt konditorfarge og sukker kan den bli til disse nisseluene.

Du trenger:

  • 250 gram mandelmel
  • 250 gram melis
  • 2 eggehviter
  • Valgfritt: Konsentrert konditorfarge og sukker

Slik gjør du

  1. Begynn med å blande mandelmel og melis. Spar på noe av blandingen i en kopp.
  2. Skill eggeplomme fra eggehvite. Tilsett eggehvitene.
  3. Kna deigen godt. Er den litt fuktig, tilsetter du mer mandelmel og melis. Ble den for tørr, kan du tilsette en teskje vann.
  4. Vil du farge deigen? Drypp over noen dråper konditorfarge, og kna deigen til fargen blir jevn.
  5. Del opp deigen i like store biter, og form dem til nisseluer.
  6. Finn frem et fat med sukker, og rull luene gjennom sukkeret med en gang de er laget (så de ikke rekker å bli tørre).
  7. Oppbevar marsipanen i kjøleskap (eller fryser) i en lufttett boks.
Bobbi En rund, blå maskot vinker og smiler, mens den har på en rød nisselue. sier: Form marsipanen som nisseluer, og rull dem gjennom litt vanlig sukker for å få dem til å glitre!
En tykk, rosa gris laget av marsipan sees ovenfra, mens den står på et mørkeblått underlag.

Du kan også lage rosa marsipangriser i premie til den som får mandelen i grøten! Bare ha litt rød konditorfarge oppi deigen.(Foto: Shutterstock )

Skrevet av:
Elin Fjelldal
Først publisert:
Sist oppdatert:

Kanskje du også liker dette