Oppskrift: Nisseluer av hjemmelaget marsipan
Sikker på at du ikke liker marsipan? Den smaker mye bedre når den er hjemmelaget!(Foto: Elin Fjelldal )
Du trenger bare tre ingredienser for å lage din egen marsipan. Med litt konditorfarge og sukker kan den bli til disse nisseluene.
Du trenger:
- 250 gram mandelmel
- 250 gram melis
- 2 eggehviter
- Valgfritt: Konsentrert konditorfarge og sukker
Slik gjør du
- Begynn med å blande mandelmel og melis. Spar på noe av blandingen i en kopp.
- Skill eggeplomme fra eggehvite. Tilsett eggehvitene.
- Kna deigen godt. Er den litt fuktig, tilsetter du mer mandelmel og melis. Ble den for tørr, kan du tilsette en teskje vann.
- Vil du farge deigen? Drypp over noen dråper konditorfarge, og kna deigen til fargen blir jevn.
- Del opp deigen i like store biter, og form dem til nisseluer.
- Finn frem et fat med sukker, og rull luene gjennom sukkeret med en gang de er laget (så de ikke rekker å bli tørre).
- Oppbevar marsipanen i kjøleskap (eller fryser) i en lufttett boks.
Bobbi En rund, blå maskot vinker og smiler, mens den har på en rød nisselue. sier: Form marsipanen som nisseluer, og rull dem gjennom litt vanlig sukker for å få dem til å glitre!
Du kan også lage rosa marsipangriser i premie til den som får mandelen i grøten! Bare ha litt rød konditorfarge oppi deigen.(Foto: Shutterstock )
- Skrevet av:
- Elin Fjelldal
- Først publisert:
- Sist oppdatert: