Oppskrift: Juniors jule-granola
Denne frokostblandingen inneholder litt ekstra søtsaker. (Foto: Elin Fjelldal )
Du trenger:
Tørre ingredienser
- 4 dl store havreflak
- 1 dl bokhvete
- 1 dl grovt hakkede nøtter (gjerne hassel eller pistasj)
- 1/2 dl sesamfrø
- 1/2 dl kokosflak
- 5 spiseskjeer solsikkefrø
- 5 spiseskjeer gresskarfrø
«Lim»
- 5 spiseskjeer flytende honning eller agavesirup
- 5 spiseskjeer rapsolje
- 1 spiseskje kanel
- 1 spiseskje vaniljepulver
Tilsett etter steking:
- 2 dl tørket frukt (som aprikos, tranebær, tørkede epleskiver, litt revet appelsinskall, gojibær, rosiner)
- 1 dl grovhakkede brente mandler
Slik gjør du:
- Forvarm ovnen til 160°C, og dekk et stekebrett med bakepapir.
- Bland alle de tørre ingrediensene i en bakebolle.
- Bland «limet» i en skål og rør godt.
- Hell blandingen oppi bollen med de tørre ingrediensene, og rør rundt til alt er bløtt.
- Fordel blandingen jevnt utover stekebrettet.
- Stek i ca. 45 minutter. Bruk en stekespade til å vende granolaen to ganger i løpet av stekingen.
- Granolaen er ferdig stekt når den er crispy og gyllen. La den ligge på brettet og kjøle seg ned.
- Bland inn tørket frukt, brente mandler og sjokoladebiter, og ha blandingen over i lufttette beholdere.
- Skrevet av:
- Elin Fjelldal
- Først publisert:
- Sist oppdatert: