Gå til innhold

Oppskrift: Juniors jule-granola

En firkantet form på en lilla bakgrunn er fylt med gyllenbrun granola med nøtter og forskjellige typer tørket frukt.

Denne frokostblandingen inneholder litt ekstra søtsaker. (Foto: Elin Fjelldal )

Du trenger:

Tørre ingredienser

  • 4 dl store havreflak
  • 1 dl bokhvete
  • 1 dl grovt hakkede nøtter (gjerne hassel eller pistasj)
  • 1/2 dl sesamfrø
  • 1/2 dl kokosflak
  • 5 spiseskjeer solsikkefrø
  • 5 spiseskjeer gresskarfrø

«Lim»

  • 5 spiseskjeer flytende honning eller agavesirup
  • 5 spiseskjeer rapsolje
  • 1 spiseskje kanel
  • 1 spiseskje vaniljepulver

Tilsett etter steking:

  • 2 dl tørket frukt (som aprikos, tranebær, tørkede epleskiver, litt revet appelsinskall, gojibær, rosiner)
  • 1 dl grovhakkede brente mandler

Slik gjør du:

  1. Forvarm ovnen til 160°C, og dekk et stekebrett med bakepapir.
  2. Bland alle de tørre ingrediensene i en bakebolle.
  3. Bland «limet» i en skål og rør godt.
  4. Hell blandingen oppi bollen med de tørre ingrediensene, og rør rundt til alt er bløtt.
  5. Fordel blandingen jevnt utover stekebrettet.
  6. Stek i ca. 45 minutter. Bruk en stekespade til å vende granolaen to ganger i løpet av stekingen.
  7. Granolaen er ferdig stekt når den er crispy og gyllen. La den ligge på brettet og kjøle seg ned.
  8. Bland inn tørket frukt, brente mandler og sjokoladebiter, og ha blandingen over i lufttette beholdere.
Skrevet av:
Elin Fjelldal
Først publisert:
Sist oppdatert:

Kanskje du også liker dette