Gå til innhold

Lag selv: Spiselige Harry Potter-tryllestaver

Et profesjonelt matbilde viser brød-pinner som er formet som forskjellige tryllestaver fra Harry Potter-filmene, og en dipp, som står på et trebord.

Apporto dipp! Stavene er digge å dyppe i pesto, tomatsalsa eller ostedipp.(Foto: Wizarding World, Vigmostad Bjørke )

Denne oppskriften er lånt fra «Den offisielle Harry Potter bakeboken» som er gitt ut av Vigmostad Bjørke.

Disse tryllestavene er så gode at de kunne blitt solgt hos Olivanders. Hva med å servere dem på halloween eller til et Harry Potter film-maraton?

Du trenger:

Oppskriften gir nok til åtte staver.

  • 150 gram sammalt mel
  • 1/4 teskje tørrgjær
  • 1 teskje provencekrydder
  • 1 spiseskje olivenolje – 1/2 teskje salt
  • Mandel- eller havremelk til pensling (eller vanlig melk)

Til dipp:

  • 1 dl nøytral yoghurt
  • 1 dl majones
  • 2 spiseskjeer svart oliventapenade
Fem gylne tryllestaver laget av en slags brøddeig er redigert inn på en bakgrunn med stjerner og svart, lilla og turkis tåke.

Hvilken tryllestav vil du lage? Fra venstre: Hermine, Ronny, Harry, Humlesnurr, Gulla.(Foto: Wizarding World, Vigmostad Bjørke )

Slik gjør du:

  1. Ha mel, gjær, krydder, olje og salt i en bolle. Tilsett 1 dl lunket vann. Bland godt til blandingen samler seg til en deig. Tilsett litt mer vann hvis deigen er for tørr.
  2. Dryss mel på kjøkkenbenken. Elt deigen i 10 minutter, eller til den er smidig. Ha deigen tilbake i bollen og dryss litt mel over. Dekk bollen med plastfolie, og la den stå i 30 minutter.
  3. Forvarm ovnen til 220°C. Legg bakepapir på et stekebrett.
  4. Dryss litt mel utover, og del deigen i åtte like stor deler. Trill dem med hendene og form dem til tryllestaver. De skal være ca. 30 cm lange og tykkere ved håndtaket enn ved spissen. Tryllestavene vil heve seg, så de må trilles veldig tynne.
  5. Pensle tryllestavene lett med mandel- eller havremelk. Stek dem i 8–10 minutter, eller til de føles faste.
  6. Pisk sammen yoghurt og majones i en skål. Ta en spiseskje av blandingen og rør den sammen med tapenaden. Bland det inn i resten av dippen, så det dannes en virvel. Server dippen til tryllestavene.
Skrevet av:
Aftenposten Junior
Først publisert:
Sist oppdatert:

Kanskje du også liker dette