Søt midsommar-kake
Du trenger:
Nøttebunn:
- 120 g nøtter (gjerne mandler, pekan- og pistasjnøtter)
- 120 g melis
- 2 store eggehviter
Jordbærmousse:
- 200 g jordbær (+ noen til pynt)
- 1 stor lime
- 100 g mascarpone
- 2 dl kremfløte
- 100 g melis
- 4 gelatinplater
- En høy springform
Slik gjør du
- Ha nøtter og melis i en foodprocessor eller morter. Kvern til blandingen er begynner å ligne på mel.
- Ha eggehvitene i en bakebolle, og pisk til det blir til hvitt skum. Rør forsiktig sammen med nøttene.
- Smør en springform med litt olje, og hell røren oppi formen.
- Stek nøttebunnen midt i ovnen på 180 grader i omtrent 25 minutter. La den kjøle seg helt ned, mens du lager moussen.
- Press saften fra limen, og rens jordbærene. Ha begge deler oppi en blender, og kjør til du får en jevn blanding. Sikt blandingen over en bakebolle, så du får en saft uten klumper.
- Legg gelatinplatene i en bolle med kaldt vann, så de blir myke. Klem av vannet, og legg platene i en skål med 1/2 dl kokt vann. Rør til gelatinen er helt oppløst, og bland det deretter inn i jordbærsaften.
- Ha fløte, melis og mascarpone i en stor bakebolle, og miks til du får en klumpfri og luftig krem. Visp deretter inn jordbærsaften.
- Hell hele blandingen over nøttebunnen i kakeformen. Sett kaken i kjøleskapet i minst 5 timer, til moussen stivner.
- Skjær kaken løs fra formen, og pynt den med friske jordbær og kanskje noen spiselige blomster.
Denne kakebunnen er helt glutenfri.(Foto: Elin Fjelldal )
- Skrevet av:
- Elin Fjelldal
- Først publisert:
- Sist oppdatert: