Lær å lage desserten sheer khurma
Når fastetiden ramadan er over, spiser mange grøten sheer khurma til frokost. Her lærer du hvordan du lager den.
Du trenger:
Denne oppskriften gir omtrent fire porsjoner.
- 5 kopper (nesten 12 dl) H-melk
- 50 g vermicelli (en slags spagetti som er ekstra tynn og kort, kjøpes på spesialbutikker)
- 50 g kokosmasse
- 1/2 kopp (nesten 1,2 dl) sukker
- 2 grønne kardemommefrø
- 2 ss hakkede dadler
- 10-12 rosiner
- 1/4 kopp (nesten 0,6 dl) mandler, hakket i skiver
Dette er noen av ingrediensene du trenger. De oransje små «pinnene» er vermicelli. Sølvflaket kalles varkblad. Det er spiselig sølvpapir som brukes til pynt på grøten.(Foto: Privat )
Slik gjør du
- Ha melken i en stor kjele. La den småkoke til den blir litt tykkere (til konsistensen er nesten som fløte).
- Rør godt hele tiden, og pass på at melken ikke brenner seg.
- Tilsett vermicelli, kokos, sukker, kardemomme, dadler. Ha i halvparten av rosinene og mandlene, og bland godt sammen.
- Kok opp og la det koke litt i cirka åtte minutter.
- Ha retten over i en serveringsbolle, og pynt med rosiner og mandler.
Slik blir det ferdige resultatet!(Foto: Privat )
Tips!
Junior sier: Sheer khurma kan spises både varm og kald, men mange foretrekker den varm.
Denne oppskriften ble delt av Sameer og sto først på trykk i Aftenposten Junior i juni 2018.
- Skrevet av:
- Elin Fjelldal,
- Margrethe Lindebø Skeie
- Først publisert:
- Sist oppdatert: