Gå til innhold

Lær å lage desserten sheer khurma

Her har moren til Sameer laget favorittdesserten hans, nemlig sheer khurma. Fra venstre: Hammad, Sameer og Fareed.(Foto: Stig B. Hansen )

Når fastetiden ramadan er over, spiser mange grøten sheer khurma til frokost. Her lærer du hvordan du lager den.

Du trenger:

Denne oppskriften gir omtrent fire porsjoner.

  • 5 kopper (nesten 12 dl) H-melk
  • 50 g vermicelli (en slags spagetti som er ekstra tynn og kort, kjøpes på spesialbutikker)
  • 50 g kokosmasse
  • 1/2 kopp (nesten 1,2 dl) sukker
  • 2 grønne kardemommefrø
  • 2 ss hakkede dadler
  • 10-12 rosiner
  • 1/4 kopp (nesten 0,6 dl) mandler, hakket i skiver

Dette er noen av ingrediensene du trenger. De oransje små «pinnene» er vermicelli. Sølvflaket kalles varkblad. Det er spiselig sølvpapir som brukes til pynt på grøten.(Foto: Privat )

Slik gjør du

  1. Ha melken i en stor kjele. La den småkoke til den blir litt tykkere (til konsistensen er nesten som fløte).
  2. Rør godt hele tiden, og pass på at melken ikke brenner seg.
  3. Tilsett vermicelli, kokos, sukker, kardemomme, dadler. Ha i halvparten av rosinene og mandlene, og bland godt sammen.
  4. Kok opp og la det koke litt i cirka åtte minutter.
  5. Ha retten over i en serveringsbolle, og pynt med rosiner og mandler.

Slik blir det ferdige resultatet!(Foto: Privat )

Tips!

Junior sier: Sheer khurma kan spises både varm og kald, men mange foretrekker den varm.

Denne oppskriften ble delt av Sameer og sto først på trykk i Aftenposten Junior i juni 2018.

Skrevet av:
Elin Fjelldal,
Margrethe Lindebø Skeie
Først publisert:
Sist oppdatert:

Kanskje du også liker dette