Gå til innhold

Oppskrift til halloween: Avhugde heksefingre

Flere avlange, grønne kjeks som er dyppet i rødt syltetøy og har et mandelflak som ligner en fingernegl i andre enden ligger på grønn bakgrunn.

Du trenger:

  • 150 g sukker
  • 225 g meierismør
  • 1 stort egg
  • 1 ts vanilje-ekstrakt
  • 4–6 dråper grønn matfarge
  • 250 g hvetemel
  • 80 g mandelmel
  • 1/2 ts salt
  • 80 g finhakkede pistasjnøtter
  • Mandelflak (1 til hver kjeks)
  • Syltetøy (gjerne kirsebærsyltetøy)

Slik gjør du

  1. Ta smør og egg ut av kjøleskapet, og vent til de har romtemperatur.
  2. Finn frem en bakebolle. Miks sukker og smør på middels høy hastighet, til du får en lys og luftig blanding.
  3. Miks inn egget. Når du har en jevn røre, tilsetter du vaniljeekstrakt og grønn matfarge.
  4. Bland mel, mandelmel og salt i en liten bolle, og bland det deretter inn i deigen.
  5. Kna deigen med hendene, mens du blander inn pistasjnøttene.
  6. Pakk deigen inn i plast, og la den hvile i kjøleskapet i en time.
  7. Del deigen opp i like små boller, som alle er akkurat store nok til å forme en voksen pekefinger.
  8. Bruk en kniv til å lage rynker på fingerleddene.
  9. Legg en dråpe syltetøy på hver fingertupp, og trykk et mandelflak nedpå som en fingernegl.
  10. Stek kjeksene på 180 grader i ca. 10 minutter, eller til de er tørre og litt harde på overflaten.
  11. La fingrene kjøle seg ned på en rist. Dypp den «avhugde» enden av kjeksene i syltetøy rett før dere skal spise dem.
Skrevet av:
Elin Fjelldal
Først publisert:
Sist oppdatert:

Kanskje du også liker dette