Oppskrift til halloween: Avhugde heksefingre
Du trenger:
- 150 g sukker
- 225 g meierismør
- 1 stort egg
- 1 ts vanilje-ekstrakt
- 4–6 dråper grønn matfarge
- 250 g hvetemel
- 80 g mandelmel
- 1/2 ts salt
- 80 g finhakkede pistasjnøtter
- Mandelflak (1 til hver kjeks)
- Syltetøy (gjerne kirsebærsyltetøy)
Slik gjør du
- Ta smør og egg ut av kjøleskapet, og vent til de har romtemperatur.
- Finn frem en bakebolle. Miks sukker og smør på middels høy hastighet, til du får en lys og luftig blanding.
- Miks inn egget. Når du har en jevn røre, tilsetter du vaniljeekstrakt og grønn matfarge.
- Bland mel, mandelmel og salt i en liten bolle, og bland det deretter inn i deigen.
- Kna deigen med hendene, mens du blander inn pistasjnøttene.
- Pakk deigen inn i plast, og la den hvile i kjøleskapet i en time.
- Del deigen opp i like små boller, som alle er akkurat store nok til å forme en voksen pekefinger.
- Bruk en kniv til å lage rynker på fingerleddene.
- Legg en dråpe syltetøy på hver fingertupp, og trykk et mandelflak nedpå som en fingernegl.
- Stek kjeksene på 180 grader i ca. 10 minutter, eller til de er tørre og litt harde på overflaten.
- La fingrene kjøle seg ned på en rist. Dypp den «avhugde» enden av kjeksene i syltetøy rett før dere skal spise dem.
- Skrevet av:
- Elin Fjelldal
- Først publisert:
- Sist oppdatert: