Gå til innhold

Muffins som påskeharen vil elske

Tre små terrakottapotter med sjokoladejord og gulrøtter laget av marsipan eller fondant, plassert på en lys grønn bakgrunn, omgitt av fargerike, små sjokoladeegg.

Denne oppskriften gir deg omtrent 12 cupcakes. Blomsterpottene kan man kjøpe på hobbybutikker.(Foto: Elin Fjelldal )

Her lærer du hvordan du lager disse muffinsene, fra gulrotkaken inni blomsterpottene til jorden og marsipan-gulroten.

1. Jord

Du trenger:

  • Et stykke sjokoladekake eller kokesjokolade

Slik gjør du:

Smuldre kakestykket mellom fingrene, eller hakk opp sjokoladen i små biter. Legg til side i en skål.

2. Gulrøtter

To gulrøtter med grønne topper ligger på en lys grønn bakgrunn.

Disse marsipan-gulrøttene ser ganske ekte ut! Og de gir muffins-spiserne et hint om at muffinsene smaker gulrotkake.(Foto: Elin Fjelldal )

Du trenger:

  • 125 gram mandelmel
  • 125 gram melis
  • 1 eggehvite
  • Konsentrert konditorfarge (Oransje eller gul + rød)
  • Noen grønne urteblader (Vi har brukt dill på bildet, men den anbefaler vi å fjerne før du spiser muffinsen, så det ikke ødelegger kakesmaken)

Slik gjør du:

Dersom du ikke vil bruke marsipan, så kan du lage gulrøttene av oransje fondant. Det kan du kjøpe på butikker med bakeutstyr.

  1. 1Begynn med å blande mandelmel og melis i en bakebolle.
  2. 2Skill eggeplomme fra eggehvite (du skal ikke bruke eggeplommen). Ha eggehviten oppi bakebollen, litt etter litt, og kna deigen underveis. Stopp når du har en deig som er akkurat seig nok til at den kan formes uten å smuldre. Blir deigen for tørr, kan du tilsette 1–2 teskjeer vann.
  3. 3Farg marsipanen oransje ved å kna noen dråper konditorfarge inn i deigen.
  4. 4Form mini-gulrøtter. Bruk en kniv til å tegne mønsteret på den, og stikk noen spiselige blader nedi toppen av dem.

3. Muffins

Tre gulrøtter plantet nedi i leirkrukker med jord mot en lysegrønn bakgrunn.

Se, så søte de ferdige muffinsene blir! (Foto: Elin Fjelldal )

Du trenger:

  • 4 egg
  • 2,5 dl sukker
  • 1 ts vaniljesukker
  • 3 ts kanel
  • 2 ts natron
  • 3,5 dl hvetemel
  • 1/2 ts salt
  • 1 dl raps- eller solsikkeolje
  • 4 dl revet gulrot
  • Store muffinsformer

Fyll:

  • 125 g kremost naturell
  • 125 g melis
  • 1 sitronbåt
  • 1 ts vaniljesukker

Slik gjør du:

  1. Begynn med å ta ut eggene, og vent til de har fått romtemperatur.
  2. Miks egg, sukker og vaniljesukker til eggedosis.
  3. Bland resten av de tørre ingrediensene i en skål, og sikt det inn i eggedosisen, litt etter litt.
  4. Skrell 2–3 store gulrøtter, og rasp dem på et rivjern. Du bør bruke den siden som gir deg størst biter. Stopp når du har 4 dl revet gulrot.
  5. Ha oljen og gulrøttene oppi røren, og bland lett.
  6. Skru ovnen på 200 grader.
  7. Fyll muffinsformene litt mer enn halvfulle. Stek midt i ovnen i omtrent 15 minutter.
  8. La muffinsene kjøle seg ned på en rist mens du lager kremfyll.
  9. Skvis saften fra en sitronbåt, og ha saften og alle de andre ingrediensene i en bakebolle. Miks til du har en jevn blanding.
  10. Smør et tykt lag med fyll på alle muffinsene.
  11. Dypp muffinsene nedi skålen med «jord».
  12. Stikk en gulrot nedi hver muffins.
En kaninunge og en kylling sitter sammen på en blomstereng, omgitt av tusenfryd og lilla blomster.

Nå er det bare å dele muffinsene med venner og familie (og påskeharen).(Foto: Shutterstock )

Skrevet av:
Elin Fjelldal
Først publisert:
Sist oppdatert:

Kanskje du også liker dette