Gå til innhold

VERDEN I BILDER: Uke 32

ENDELIG: Engelske fotballsupportere har i årevis drømt om at England skal vinne en stor internasjonal turnering. Herrene har vært nære, men det var kvinnelaget som klarte det. De vant nylig EM i fotball og ble feiret av et folkehav i London. Finalen ble spilt foran tidenes største publikum noensinne i en EM-finale.(Foto: Frank Augstein, AP/NTB )

I TRYGGHET: Disse hestene står på et svidd beite i California i USA. Bare i forrige uke var det 60 store skogbranner i landet. De fleste brannene er i delstatene lengst vest i landet, hvor det er veldig tørt og mye vind. Flere mennesker og dyr har mistet livet. (Foto: Noah Berger, AP/NTB )

PASS OPP: Nylig dukket dette enorme hullet opp i nærheten av en gruve i byen Tierra Amarilla i Chile. Borgermesteren i byen sier at det er «det største synkehullet vi har sett i nyere tid». Og det fortsetter å vokse, ifølge Aftenposten. Heldigvis står det nærmeste huset et lite stykke unna. (Foto: Johan Godoy, Reuters/NTB )

KUTREFF: Denne jenta var nylig på en jordbruksmesse i Libramont i Belgia. Der deltok kua hennes i en skjønnhetskonkurranse. Målet med messen er å vise frem maskiner, skog, dyr og mat fra innlandet.(Foto: Yves Herman, Reuters/NTB )

ANIME: Også voksne kan like å kle seg ut. Denne mannen skulle på en utstilling for anime-tegneserier og spill i Hongkong. For å komme inn måtte han ha en app som sporer koronasmitte. Byen har fremdeles mange koronaregler og forbereder seg på at de snart kan få en ny smittebølge.(Foto: Kin Cheung, AP/NTB )

FORSVINNER: Havisen i nord smelter mye raskere enn man tidligere har trodd, ifølge en ny undersøkelse. De siste 20 årene har en tredjedel av isen i Arktis smeltet. Og isen som fremdeles er der, er tynnere enn forventet. Det er dårlige nyheter for artene som er avhengige av området. Dette bildet er fra Grønland. Kilde: ICESAT-2(Foto: Kerem Yucel, AFP/NTB )

Visste du?

I forrige uke startet et nytt vulkanutbrudd på Island. Vulkanen våknet i fjor, etter å ha sovet i 781 år.

Vulkanen Fagradalsfjall(Foto: Marco Di Marco, AP/NTB )

Visste du?

Denne mynten ble nylig funnet i sjøen utenfor Israel. Den er fra Egypt og er nesten 1850 år. Kilde: AP

Skrevet av:
Elin Fjelldal
Først publisert:
Sist oppdatert:

Kanskje du også liker dette