Halloween-oppskrift: «Hjemsøkt» gresskarsuppe
Du trenger:
- 1 kilo matgresskar
- 3 gulrøtter
- 3 dl kokosmelk
- 3 ss peanøttsmør
- 1 ss korianderfrø
- Salt og pepper
- Creme fraiche
Slik gjør du
- Skjær skallet av gresskaret, og skrap ut frøene inni. Skjær gresskar-kjøttet i store biter.
- Skrell gulrøttene, og kutt dem opp i skiver.
- Ha gresskar og gulrøtter oppi en stor gryte, og hell over nok vann til grønnsakene så vidt er dekket.
- Skru på platen, og vent til vannet koker. Når du enkelt kan stikke en gaffel gjennom en av gulrot-bitene, kan du skru av platen.
- Til sett kokosmelk, peanøttsmør og korianderfrø. Bruk en stavmikser eller blender til å kjøre alt til en jevn suppe.
- Smak til med salt og pepper, og server med klatter av creme fraiche på toppen. Bruk en gaffel eller liten skje til å dra litt i den, så de får spøkelsesfasong. Lag øyne og munn av noen dråper suppe eller pepperkorn.
- Skrevet av:
- Elin Fjelldal
- Først publisert:
- Sist oppdatert: