Gå til innhold

Halloween-oppskrift: «Hjemsøkt» gresskarsuppe

To boller med gresskarsuppe med spøkelses-former av creme fraiche  på toppen, med pynt og falske edderkopper rundt på en mørk overflate.

Du trenger:

  • 1 kilo matgresskar
  • 3 gulrøtter
  • 3 dl kokosmelk
  • 3 ss peanøttsmør
  • 1 ss korianderfrø
  • Salt og pepper
  • Creme fraiche

Slik gjør du

  1. Skjær skallet av gresskaret, og skrap ut frøene inni. Skjær gresskar-kjøttet i store biter.
  2. Skrell gulrøttene, og kutt dem opp i skiver.
  3. Ha gresskar og gulrøtter oppi en stor gryte, og hell over nok vann til grønnsakene så vidt er dekket.
  4. Skru på platen, og vent til vannet koker. Når du enkelt kan stikke en gaffel gjennom en av gulrot-bitene, kan du skru av platen.
  5. Til sett kokosmelk, peanøttsmør og korianderfrø. Bruk en stavmikser eller blender til å kjøre alt til en jevn suppe.
  6. Smak til med salt og pepper, og server med klatter av creme fraiche på toppen. Bruk en gaffel eller liten skje til å dra litt i den, så de får spøkelsesfasong. Lag øyne og munn av noen dråper suppe eller pepperkorn.
Skrevet av:
Elin Fjelldal
Først publisert:
Sist oppdatert:

Kanskje du også liker dette