Gå til innhold

Spør eksperten

Forelsket i samme gutt

Jeg har en venninne som liker en gutt, men han liker ikke henne. Og han har sagt til meg at han liker meg! Jeg liker ham sånn passe, men jeg er veldig redd for hva venninnen min vil tenke om vi blir sammen. Hva bør jeg velge?

Hilsen jente

  • Spør eksperten
  • Aftenposten Junior
  • Boks 1178 Sentrum
  • 0107 Oslo
Lege

Line Jansrud

Hei! Jeg er lege. Har du spørsmål om pubertet, kroppsvæske, seksualitet, kjønn eller er du bare forelsket? Send meg et spørsmål da, vel!

Hei!

Ah, det der forstår jeg du synes er vanskelig. Men det første du bør finne ut av, er om du liker denne gutten nok til at du faktisk vil bli sammen med ham. Du sier du liker ham «sånn passe». I mine ører høres du da ikke så veldig interessert ut. Og er du ikke det, tror jeg det er best at du ikke blir sammen med ham. Både for din skyld, hans skyld og venninnen din sin skyld.

Bruser det i kroppen

Saken blir mer vrien om du kjenner det bruse i kroppen når du ser ham, om du vil være nær ham hele tiden og nesten ikke klarer å slutte å tenke på ham. For da lukter det forelskelse! Og hva gjør du da? Her er det ingen fasit. Men jeg tenker det er lurt om du snakker med venninnen din før du bestemmer deg. Du kan for eksempel fortelle henne at du også har sterke følelser for ham. At du synes dette er vanskelig fordi du egentlig vil bli sammen med ham, du også.

Gi henne tid

Det er ikke lett å vite på forhånd hvordan hun vil reagere, men hun vil nok i alle fall føle at du bryr deg om henne, og at hennes mening har noe å si. Kanskje vil hun gi deg et slags «go», men med et tungt hjerte? Eller kanskje hun likevel vil bli sint og mene at du er en dårlig venninne? Uansett hvilken reaksjon hun har, forsøk å være forståelsesfull. Gi henne tid til å venne seg til tanken.

Kan skade vennskapet

Jeg tror nemlig at hun før eller senere vil forstå at hun ikke har noe mer «rett» på ham enn deg. Hun vil kanskje også se at hun er ganske kjip mot dere om hun «nekter» dere å bli sammen. Men uansett om hun forstår dette og dere blir sammen, kan hun likevel ha et behov for å trekke seg litt unna deg. Det er ikke bare å være venninnen til en som er sammen med ham man er forelsket i! Og det vil selvfølgelig kunne skade deres vennskap. I alle fall for en stund.

Følg hjertet

Dette er ting du bør tenke over etter å ha pratet med henne. Blir du tvunget til å «velge» mellom ham eller henne, blir det tøft. Men da gjelder det å følge hjertet sitt. Kjenn godt etter! Hva er viktigst for deg?

Line

Skrevet av:
Line Jansrud

Først publisert:

Sist oppdatert:

Kanskje du også liker dette