Gå til innhold

Slik kan du pakke inn de spiselige gavene

Innpakkingen kan være både billig og miljøvennlig – samtidig som den er superfin.

– Vi sparer på syltetøyglass fordi de er fine til å oppbevare julegodteri i, forteller Linea.

Her har hun delt en oppskriften på en kjempegod sjokolade- og karamell-konfekt, som er perfekt å gi bort som julegave.

I år skal Linea pynte glassene med stjerneklistremerker og stoffbiter over lokket, som holdes på plass av fine sløyfer.

Mette Møller, Mat fra Norge sier: Dersom man ikke vil bruke glass, kan man også klippe bunnen av en melkekartong og enten pakke den inn i pent papir eller stoff.

Flere innpakkingstips:

  • Lag søte kremmerhus (se oppskrift nederst i artikkelen)
  • Fyll en liten kurv, dekk den til med et kjøkkenhåndkle og fest en sløyfe rundt
  • Legg det i en eske og pakk den inn med gavepapir.
Bobbi sier: Husk å si fra til de som får gaven, dersom den må oppbevares kjølig inntil den åpnes.

Slik lager du kremmerhus

  1. 1Finn frem litt gråpapir eller gavepapir.
  2. 2Bøy det ene hjørnet av et papir innover, og rull resten av arket rundt, slik at det danner en kjegle med en helt tett spiss. Fest enden av papiret med teip.
  3. 3Gjør det samme med litt bakepapir, og ha bakepapiret inni kremmerhuset. Ha julegodtet oppi. Om det er fare for at det blir kliss, så ha godtet oppi en matpose først.
  4. 4Klem toppen av kjeglen flat, og legg et bånd over. Brett enden av papiret inn. Brett den så ned over båndet, og fest med litt bånd eller et klistremerke. Båndet kan du knyte til en hank eller en sløyfe.
Skrevet av:
Elin Fjelldal
Først publisert:
Sist oppdatert:

Kanskje du også liker dette