Bak en skummel spindelvevkake
Lag en sjokoladekake med spindelvevglasur til halloween-festen.(Foto: Elin Fjelldal )
Server gjestene dine noe som smaker godt, men får dem til å grøsse på halloween!
Spindelvev-glasur
Du trenger:
- 2 dl kremfløte
- 1 dl sukker
- 200 g mørk sjokolade
- Svart matfarge
- En tube med hvit glasur
- En tynn pinne
Slik gjør du
- Bak kaken. La den kjøle seg ned mens du begynner med glasuren.
- Varm opp fløte og sukker på middels varme til sukkeret har løst seg opp.
- Hakk opp sjokoladen, og ha den i en bolle. Hell over halve fløten, og rør til sjokoladen er smeltet.
- Ha i resten av fløten, og bland inn noen dråper svart matfarge så røren blir helt mørk. Rør forsiktig så det ikke blir luftbobler i glasuren.
- Hell glasuren oppå kaken mens den ennå er helt flytende.
- Bruk tuben med hvit glasur til å tegne hvite sirkler i fyllet.
- Bruk pinnen til å trekke rette linjer gjennom glasuren, fra midten av kaken og helt ut til kanten.
- Pynt med edderkopper (ikke levende!).
Slik blir resultatet! (Foto: Elin Fjelldal )
Vi har laget en klassisk sjokoladekake. Her finner du oppskriften:
Sjokoladekake
Du trenger:
- 5 egg
- 250 gram sukker
- 1 teskje vaniljesukker
- 1 dl vann
- 125 gram smør
- 100 gram mørk kokesjokolade
- 1 teskje bakepulver
- 125 gram mel (hvetemel eller glutenfritt mel)
Slik gjør du:
- Ha sukker og egg i en bolle. Bruk en mikser til å piske dette til det blir eggedosis (lysegult og tykt).
- Ha vann, smør og kokesjokolade i en metallbolle eller skål. Plasser denne oppå en kjele med kokende vann så innholdet i bollen smelter.
- Bland sjokoladerøren inn i eggedosisen.
- Ha mel og bakepulver i en fin sikt, og bland det inn i røren litt etter litt.
- Smør en rund kakeform med litt smør, og ha røren oppi.
- Stek kaken midt i ovnen på 180 grader i omtrent 25 minutter. Den er ferdig når du kan stikke en gaffel nedi uten at det henger fast røre på den når du trekker den ut.
- Skjær kaken løs fra formen, og legg den på et fat.
- Smør den inn med glasur (se egen beskrivelse).
Tips: Lag flere etasjer i kaken! Da deler du røren opp, steker flere kakebunner etter hverandre og legger dem oppå hverandre med glasur mellom lagene. Husk at steketiden må være kortere når bunnen er tynnere.
Visste du?
Halloween er en høytid som feires i mange engelsktalende land for å minnes de døde og helgener. I Norge begynte feiring av halloween for omtrent 20 år siden.
Hjemsøkt kakao!
Lag spøkelser av marengs, og bruk dem til å pynte opp kakaoen eller muffinsene. Lær hvordan her!
– Hjelp, vi smelter!(Foto: Elin Fjelldal )
Visste du?
Et museum i England har nylig oppdaget en 3500 år gammel tegning av et trist spøkelse på steinplate fra Babylon. Kilde: The Guardian
Spiselige uhyrer
Med fondant og sjokoladekuler kan du lage mange skumle skapninger, som spøkelser, hekser, flaggermus og smådjevler. Lær hvordan her!
Du kan forme mye rart med sukkerpasta!(Foto: Elin Fjelldal )
Visste du?
Før i tiden trodde vi at det fantes sjømonstre i havet utenfor Norge. Blant annet fisk med oksehoder, enorme sjøormer og kjemperokker.
- Skrevet av:
- Elin Fjelldal
- Først publisert:
- Sist oppdatert: